четвъртък, 12 януари 2012 г.


Гъби с ориз на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ориз - 2 ч.ч.

гъби Адела - 1 бурканче - 350 г

праз - 1 стрък

чесън - 3 скилидки

лук - стръкчета пресен, за поднасяне

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

бял пипер - 1/2 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ НА ГЪБИ С ОРИЗ НА ФУРНА

Изплакнете ориза и го отцедете без да го киснете. Нарежете на филийки гъбките. Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцаните праз и чесън, нарязан по-едро.


Задушавайте, докато омекнат.. Прибавете ориза и гъбите и бъркайте до запържването им. Долейте 1 ч.ч. вода, овкусете с подправките на вкус и изчакайте оризът да абсорбира течността.

Прехвърлете в голяма тава, долейте 5 ч.ч. топла вода и сложете ястието да се изпече до набъбване на ориза. Пече се в предварително загряна на 180-190 градуса фурна.

Поднесете с накълцан пресен лук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар