петък, 17 февруари 2012 г.

Пилешка кавърма




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо - около 1 кг
гъби Адела - 200 - 250 г
лук - 3 - 4 глави
олио - 60 - 80 мл или зехтин
чушки - 1 брой
праз - 1/2
домати - 1 голям или 400 мл доматен сок
бяло вино - 150 мл
захар - 1 ч.л.
червен пипер - 1 ч.л. сладък и лют
целина
чубрица
мащерка
черен пипер
дафинов лист - 1 брой
сол - на вкус
магданоз
брашно - 1 с.л. за сгъстяване

ПРИГОТВЯНЕ НА ПИЛЕШКА КАВЪРМА

Наситнете лука и сложете да се задуши за около 5-6 минути в мазнина. Нарежете пилешкото на кубчета и го посолете, след което прибавете към лука да се задушава за 5 минути.

Нарежете на ситно домата, чушката, праза, добавете червен пипер, подправки, доматен сок или бульон, както и виното.

Варете, докато кавърмата заври, след което намалете котлона и оставете да къкри тихо за половин час. Добавете дафиновия лист.

Сгъстете ястието с размитото брашно, като внимателно бъркате, след което отстранете от котлона.


Следете вкусните ни награди от тук! :)))

Няма коментари:

Публикуване на коментар