петък, 13 април 2012 г.

Гъбена супа "Адела"

Нали днес е строг пост, за това ви предлагаме една много вкусна и брза рецепта за
Гъбена супа "Адела"
„Прост, като гъбено семе”, или „Прост, като гъбена супа”. Отговарят ли тези изрази на истината? Както повечето клишета и това за гъбената супа е напълно вярно. Гъбената супа е много лесна за приготвяне, а е много ароматна и е чудесно начало на обедното ви меню. За гъбената супа няма сезон, тя е винаги актуална и тъй като приготвянето ѝ отнема много малко време тя често присъства на трапезата. В България растат много различни екзотични ароматни гъби, които са много търсени по европейските пазари, но на българския пазар най-лесно може да се открият печурките. Печурките са също много ароматни и често използвани в кухнята за приготвяне на различни ястия и сосове. Печурките са и най-подходящия вид гъби за приготвяне на тази гъбена супа.

Необходимите продукти за Гъбена супа "Адела":

1. 1 буркан гъби Адела
2. 1 голям, или 2 малки моркова
3. 1 голяма, или 2 малки глави лук
4. резен, около 100 грама, целина
5. 1 кафена чаша бял ориз
5. ½ връзка магданоз
6. сол, черен пипер, олио

6 Порции

Необходимо време:
30-40 минути

Рецептата три стъпки:

1.
Измийте, почистете и нарежете моркова, лука и целината на дребно, след което изсипете нарязаните на дребно зеленчуци в сгорещеното олио и задушавате за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато.

2.
Нарязвате гъбите на ивици и ги добавяте към задушените зеленчуци. Задушавате и гъбите при непрекъснато бъркане за около 5 минути, след което добавяте сол (около една чаена лъжица) и 1,5 литър вода. Гъбената супа ври около 15-тина минути.

3.
Измития ориз добавяте към гъбената супа и варите до пълното му сваряване. Най-добре е да пробвате зрънцата ориз, оризът трябва да е напълно омекнал, защото в противен случай вашата гъбена супа ще хрупа.

Преди сервиране към супата добавяте и ситно нарязания магданоз, а по желание и черен пипер.
Рецептата на гъбена супа е изпълнена!

Благодарение на : http://www.supichka.com

Следете страхотните ни награди от тук! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар