петък, 31 януари 2014 г.

Ризото със зеленчуци

Ризото със зеленчуци

Необходими продукти:
ориз - 1 и 1/2 ч.ч. 
царевица Адела - 4 с.л. от консерва
моркови - 2 броя, нарязани на кубчета
чушки - 1 зелена, нарязана на кубчета
лук - 1 глава, голяма или праз
чесън - 4 скилидки, накълцан
домати - 1/2 ч.ч. пасирани
зехтин - 2 с.л.
масло - 1 ч.л.
сол
черен пипер
пармезан - 150 г настърган

Приготвяне:

Изплакнете ориза без да го киснете във вода. Загрейте олиото и маслото и запържете първо лука и чесъна. След това добавете морковите и всички други зеленчуци.

Разбъркайте, задушете ги и щом омекнат, добавете ориза. Разбъркайте и с него, долейте виното и бъркането продължава, докато оризът поеме течността.

След това добавете доматите и 3-4 ч.ч. гореща вода. Сложете капака и оставете да се задуши, като разбърквате внимателно на няколко пъти.

Когато оризът абсорбира цялата течност, прибавете подправки на вкус, настъргания пармезан и оставете под капак да се задуши за 20 минути.

1 коментар:

  1. Съжалявам, но сте допуснали малка неточност - в Рецептата за Ризото ЛИПСВАТ ВИНО и ВОДА, които са основна съставка. При приготовлението на храната присъстват, но липсва грамажът им.
    Моля, нанесете корекции в рецептата си !

    ОтговорИзтриване