петък, 4 ноември 2011 г.

Тарталетки с гъби

Тарталетки с гъби

Необходими продукти
маргарин - 100 гр. 
брашно - 100 гр. 
кашкавал - настърган 100 гр. 
вода - студена 200 мл. 
гъби Адела- 200 гр. 
сметана - течна или заквасена 50 мл. 
чесън - 2 скилидки
масло - 2 с. л. 
яйца - 6 бр. неголеми
сол 
черен пипер 
кашкавал - настърган

Приготвяне
Реже се маслото на кубчета, добавя се настъргания кашкавал и брашното, добавя се водата и се замесва тесто. Тестото се разпределя във формите (диаметър 12 см) като се покрива дъното и стените. Набожда се в с вилица на няколко места и се пече 10 - 15 минути в предварително загрята фурна на 180 С. 

Гъбите се запържват в масло и ситно нарязан лук. Към края се добавя солта и черния пипер. Най - накрая се добавя сметаната. Пълнят се формите, отгоре се чуква едно яйце и се поръсват с настърган кашкавал. 

В предварително загрята фурна за 12 - 15 минути. Извадете, когато е готов белтъка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар