четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Лозови сарми със сирене

Лозови сарми със сирене
Необходими продукти:
лозови листа Адела
ориз - 2 ч. ч. 
олио - 150 мл 
сирене - 150 грама
доматен сок - 250 мл
лук - 3 стръка пресен
копър - 1 връзка
моркови - 1 брой
червен пипер - 1 с. л.
сол
черен пипер
чубрица - на вкус
олио - 100 мл за пържене

Приготвяне
Попарете лозовите листа за 2 минути във вряла вода. Лукът и дръжките на копъра се нарязват, а морковът се настръгва, след което се запържват в олиото.

След като омекнат зеленчуците към тях се прибавя оризът, който също трябва малко да се запържи.Залейтес доматеният сок и 3 ч. ч. гореща вода. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица и оставете да ври на по-бавен огън.

След като оризът е почти сварен, се добавя натрошеното сирене и останалата част от копъра. Изключете котлона и оставете, докато попие цялата вода.

Завийте сармите с плънката и ги наредете в тенджера. Залейте с 4 ч. ч. вода и сложете на бавен огън, докато заври. Варете сърмите 20 минути.

Ако искате може да приготвите запръжка, като на предварително загрят котлон се слагат 50 мл олио с 1 с. л. червен пипер. Бъркайте постоянно, докато червеният пипер леко потъмнее. С получената смес залейте сармите и сервирайте.



Следете вкусните ни промоции от тук ! :)))

Няма коментари:

Публикуване на коментар