За Никулден !
Запеканка с риба и гъби Адела
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
риба - за 4 порции
гъби Адела - 150 гр.
масло - 80 гр.
сметана - 200 гр.
яйца - 2 бр.
сирене - 50 гр.
зеленчукови корени - 80 гр.
оцет
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Заливаме със студена вода нарязаните на парченца зеленчукови корени, добавяме. оцет и сол, възваряваме, прибавяме порциите риба и варим до омекване на много тих огън.
Изваждаме порциите, отстраняваме кожата, подреждаме в огнеупорен съд, на дъното на който сме поставили ред предварително нарязани и задушени в 20 гр. масло гъби.
Разбиваме сметаната с жълтъците, настърганото сирене, сол и сгорещено масло, заливаме порциите и печем под грил или в гореща фурна.
Запеканка с риба и гъби Адела
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
риба - за 4 порции
гъби Адела - 150 гр.
масло - 80 гр.
сметана - 200 гр.
яйца - 2 бр.
сирене - 50 гр.
зеленчукови корени - 80 гр.
оцет
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Заливаме със студена вода нарязаните на парченца зеленчукови корени, добавяме. оцет и сол, възваряваме, прибавяме порциите риба и варим до омекване на много тих огън.
Изваждаме порциите, отстраняваме кожата, подреждаме в огнеупорен съд, на дъното на който сме поставили ред предварително нарязани и задушени в 20 гр. масло гъби.
Разбиваме сметаната с жълтъците, настърганото сирене, сол и сгорещено масло, заливаме порциите и печем под грил или в гореща фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар