Ризото с гъби и сметана
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
ориз - около 250 г
гъби Адела - 300 г
бяло вино - към 150 мл
сметана - 120 мл течна готварска
моркови - 1 брой малък
лук - 1 глава
чесън - 2 скилидки
бульон - 1 гъбен или пилешки
масло - около 80 г краве
кашкавал - към 100 г настъган
Пармезан - 60 г настърган
копър - 1 - 2 с.л. накълцан пресен
риган - сух, на вкус
черен пипер
бял пипер
сол - на вкус
ПРИГОТВЯНЕ :
Сварете ориза в подсолена вода и го оставете да се отцеди добре. В по-голям и дълбок тиган загрейте маслото и запържете нарязаните гъби.
Добавете ситно нарязаните лук, чесън и морков. Намалете котлона и щом зеленчуците омекнат, добавете ориза, разбъркайте и долейте виното.
Отново разбърквайте и щом се изпари алкохолът, долейте сметаната и бульона. Оставете на котлона за няколко минути, като леко разбърквате с дървена шпатула.
Накрая овкусете с подправките, разбъркайте и свалете от котлона. Разбъркайте ризотото с настърган Пармезан и поднесете с малко настърган кашкавал.
Следете вкусните ни награди от тук ! :))
Няма коментари:
Публикуване на коментар