НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
пилешко месо - 4 - 5 пилешки пържоли
гъби Адела - 350 г
лук - 2 глави
чесън - 2 скилидки
сметана - около 300 мл течна
масло - 2 с.л. за пържене
магданоз - пресен, накълца
сол
черен пипер
майорана - 1 ч.л.
лимонов сок - 100 мл
ПРИГОТВЯНЕ:
Леко начукайте пилешките пържоли при нужда и добре ги овкусете с подправките.
Полейте ги с лимонов сок и ги оставете в похлупен съд да престоят 1 час.
Загрейте маслото след това в широк тиган и запържете равномерно пилешкото.
Извадете го и в същия тиган, като при нужда добавите малко олио, запържете накълцания лук и нарязаните гъби.
Щом хубаво омекнат, добавете накълцания чесън и магданоз. Разбъркайте и долейте сметаната.
Оставете да къкри, докато леко се посгъсти и добавете пилешките пържоли.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус и снемете от котлона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар