Гъби с ориз на фурна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ориз - 2 ч.ч.
гъби Адела - 1 бурканче - 350 г
праз - 1 стрък
чесън - 3 скилидки
лук - стръкчета пресен, за поднасяне
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
бял пипер - 1/2 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ НА ГЪБИ С ОРИЗ НА ФУРНА
Изплакнете ориза и го отцедете без да го киснете. Нарежете на филийки гъбките. Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцаните праз и чесън, нарязан по-едро.
Задушавайте, докато омекнат.. Прибавете ориза и гъбите и бъркайте до запържването им. Долейте 1 ч.ч. вода, овкусете с подправките на вкус и изчакайте оризът да абсорбира течността.
Прехвърлете в голяма тава, долейте 5 ч.ч. топла вода и сложете ястието да се изпече до набъбване на ориза. Пече се в предварително загряна на 180-190 градуса фурна.
Поднесете с накълцан пресен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар