четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Грах в гювече



Необходими продукти

грах Адела - 1 косерва 820
моркови - 2 броя
картофи - 2 броя
чушки - 1 зелена и 1 червена
шунка - 250 г
сметана - 1 кофичка заквасена
домати - 3 с.л. доматено пюре
олио - 1/2 ч.ч.
сол
черен пипер
бял пипер
магданоз - за гарниране

Приготвяне
Нарежете морковите, картофите, чушките и шунката на малки парчета. Намазнете 4 гювечета и разпределете от всички продукти заедно с граха. 

Разбъркайте, посолете, добавете чубрица и залейте със сос, приготвен от сметаната, доматеното пюре, черен и бял пипер. Похлупете и сложете да се пекат на 200-220 градуса за около половин час. Поднесете със стръкчета магданоз.








Няма коментари:

Публикуване на коментар