петък, 27 септември 2013 г.

Агнешко печено в плик

Агнешко печено в плик


Необходими продукти
агнешко месо - около 800 г
краве масло – 80 г
джоджен – 2-3 стръка
сол - на вкус
червен пипер – 1 ч.л.
грах от консерва Адела - за гарнитурата
картофи - за гарнитурата

Приготвяне :
Пригответе си специален плик за печене. Почистете агнешкото и го осолете. Намажете го с разтопено масло, в което е кипната 1 ч.л. червен пипер.

Внимавайте пиперът да не прегори. Сложете агнешкото в плика, долейте няколко чашки вода, прибавете клонки джоджен и затворете плика.

Печете агнешкото на високи градуси около час. Поднесете с гарнитура от сварени картофи а грах .

петък, 13 септември 2013 г.

Агнешко месо с лозови листа на фурна

Агнешко месо с лозови листа на фурна

Необходими продукти

агнешко месо - 800 гр.
лозови листа Адела - 50 бр.
ориз - 1 ч.ч.
пресен лук - 2 вр.
копър - 1 вр.
магданоз - 1 вр.
джоджен - 1 вр.
черен пипер
червен пипер
олио - 80 мл.
зеленчуков бульон - 2-3 кубчета
кисело мляко -1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
сол -1 щипка

Приготвяне
Смиламе месото на кайма и го задушаваме с олиото и лука. Прибавяме ситно нарязаните лозови листа и объркваме сместа.

Като се поизпържи месото и омекнат лозовите листа, прибавяме изчистения и измит ориз. Заливаме с горещия бульон и оставяме да ври, докато омекне ориза.

Когато е почти сварен, прибавяме ситно нарязаните копър, магданоз джоджен, черния и червен пипер. Объркваме сместа и я изсипваме в тавичка.

Печем в умерена фурна на 180градуса. Като се запече месото, заливаме с разбитите с кисело мляко яйца и връщаме във фурната, докато заливката хване червена коричка.


петък, 13 април 2012 г.

Гъбена супа "Адела"

Нали днес е строг пост, за това ви предлагаме една много вкусна и брза рецепта за
Гъбена супа "Адела"
„Прост, като гъбено семе”, или „Прост, като гъбена супа”. Отговарят ли тези изрази на истината? Както повечето клишета и това за гъбената супа е напълно вярно. Гъбената супа е много лесна за приготвяне, а е много ароматна и е чудесно начало на обедното ви меню. За гъбената супа няма сезон, тя е винаги актуална и тъй като приготвянето ѝ отнема много малко време тя често присъства на трапезата. В България растат много различни екзотични ароматни гъби, които са много търсени по европейските пазари, но на българския пазар най-лесно може да се открият печурките. Печурките са също много ароматни и често използвани в кухнята за приготвяне на различни ястия и сосове. Печурките са и най-подходящия вид гъби за приготвяне на тази гъбена супа.

Необходимите продукти за Гъбена супа "Адела":

1. 1 буркан гъби Адела
2. 1 голям, или 2 малки моркова
3. 1 голяма, или 2 малки глави лук
4. резен, около 100 грама, целина
5. 1 кафена чаша бял ориз
5. ½ връзка магданоз
6. сол, черен пипер, олио

6 Порции

Необходимо време:
30-40 минути

Рецептата три стъпки:

1.
Измийте, почистете и нарежете моркова, лука и целината на дребно, след което изсипете нарязаните на дребно зеленчуци в сгорещеното олио и задушавате за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато.

2.
Нарязвате гъбите на ивици и ги добавяте към задушените зеленчуци. Задушавате и гъбите при непрекъснато бъркане за около 5 минути, след което добавяте сол (около една чаена лъжица) и 1,5 литър вода. Гъбената супа ври около 15-тина минути.

3.
Измития ориз добавяте към гъбената супа и варите до пълното му сваряване. Най-добре е да пробвате зрънцата ориз, оризът трябва да е напълно омекнал, защото в противен случай вашата гъбена супа ще хрупа.

Преди сервиране към супата добавяте и ситно нарязания магданоз, а по желание и черен пипер.
Рецептата на гъбена супа е изпълнена!

Благодарение на : http://www.supichka.com

Следете страхотните ни награди от тук! :)

петък, 6 април 2012 г.

Рецепта за Яйца Санта Фе

Рецепта за Яйца Санта Фе

Необходими продукти

    * яйца - 8 големи, пресни
    * люти чушки - Пукана шипка Адела
    * прясно мляко - 1/2 ч.ч.
    * сирене - 1 чаена чаша настъргано Чедър
    * сол - на вкус
    * червен пипер - 2 - 3 щипки
    * босилек - пресен, няколко листа

Приготвяне на Яйца Санта Фе

Почистете лютите чушка от семките. Всички съставки за яйца Санта Фе се слагат в блендер и се пасират на ниска степен в продължение на минута.
Така приготвената смес се изсипва в леко намазнена тефлонова тава. Ястието се пече около 1 час в предварително загрята слаба фурна (на около 180-190 градуса). Поднася се топло.


Следете вкусните ни рецепти от тук ! :)

четвъртък, 5 април 2012 г.

Пиле с грах и моркови

Пиле с грах и моркови

Продукти :

    * 1 бр. (800 г) пиле
    * 2-3 бр. (100 г) моркови
    * 850 г грах от консерва Адела
    * 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
    * 1 ч.л. (5 г) червен пипер
    * 1-2 глави лук
    * магданоз
    * черен пипер, сол

Приготвяне  :

Пилето се нарязва на парчета и се изпържва леко в мазнината. В същата мазнина след изваждането му се прибавят последователно и се задушават ситно нарязаните лук и морковите, нарязани на кубчета. Когато омекнат морковите, се прибавят грахът, червеният пипер, черният пипер, 1 ч.ч. топла вода и месото. Ястието се посолява на вкус и се оставя да ври на тих огън до готовност. Преди свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.


Следете страхотните конкурси на Адела от тук ! :)

неделя, 1 април 2012 г.

Пилешки пържоли в сметанов сос и гъби Адела

Пилешки пържоли в сметанов сос и гъби Адела

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
пилешко месо - 4 - 5 пилешки пържоли
гъби Адела - 350 г
лук - 2 глави
чесън - 2 скилидки
сметана - около 300 мл течна
масло - 2 с.л. за пържене
магданоз - пресен, накълца
сол
черен пипер
майорана - 1 ч.л.
лимонов сок - 100 мл

ПРИГОТВЯНЕ:

Леко начукайте пилешките пържоли при нужда и добре ги овкусете с подправките.

Полейте ги с лимонов сок и ги оставете в похлупен съд да престоят 1 час.

Загрейте маслото след това в широк тиган и запържете равномерно пилешкото.

Извадете го и в същия тиган, като при нужда добавите малко олио, запържете накълцания лук и нарязаните гъби.

Щом хубаво омекнат, добавете накълцания чесън и магданоз. Разбъркайте и долейте сметаната.

Оставете да къкри, докато леко се посгъсти и добавете пилешките пържоли.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус и снемете от котлона.



четвъртък, 29 март 2012 г.

Задушена царевица с масло и копър

Задушена царевица с масло и копър

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
царевица Адела - 300 г от консерва
масло - 50 г
копър - 1 с.л. накълцан
чесън - 2 скилидки
пармезан - настърган по желание
сол - на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Отцедете добре царевицата от течността й. Загрейте маслото в тиган и сипете царевицата.

Разбъркайте и задушете за няколко минути.

Добавете накълцания чесън и разбърквайте с дървена шпатула за още няколко минути.

Накрая объркайте царевицата с сол на вкус и копъра.

Снемете и поднесете с резен лимон и малко настърган пармезан по желание.


Следете нашите вкусни награди от тук ! :))