Агнешко печено в плик
Необходими продукти
агнешко месо - около 800 г
краве масло – 80 г
джоджен – 2-3 стръка
сол - на вкус
червен пипер – 1 ч.л.
грах от консерва Адела - за гарнитурата
картофи - за гарнитурата
Приготвяне :
Пригответе си специален плик за печене. Почистете агнешкото и го осолете. Намажете го с разтопено масло, в което е кипната 1 ч.л. червен пипер.
Внимавайте пиперът да не прегори. Сложете агнешкото в плика, долейте няколко чашки вода, прибавете клонки джоджен и затворете плика.
Печете агнешкото на високи градуси около час. Поднесете с гарнитура от сварени картофи а грах .
петък, 27 септември 2013 г.
петък, 13 септември 2013 г.
Агнешко месо с лозови листа на фурна
Агнешко месо с лозови листа на фурна
Необходими продукти
агнешко месо - 800 гр.
лозови листа Адела - 50 бр.
ориз - 1 ч.ч.
пресен лук - 2 вр.
копър - 1 вр.
магданоз - 1 вр.
джоджен - 1 вр.
черен пипер
червен пипер
олио - 80 мл.
зеленчуков бульон - 2-3 кубчета
кисело мляко -1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
сол -1 щипка
Приготвяне
Смиламе месото на кайма и го задушаваме с олиото и лука. Прибавяме ситно нарязаните лозови листа и объркваме сместа.
Като се поизпържи месото и омекнат лозовите листа, прибавяме изчистения и измит ориз. Заливаме с горещия бульон и оставяме да ври, докато омекне ориза.
Когато е почти сварен, прибавяме ситно нарязаните копър, магданоз джоджен, черния и червен пипер. Объркваме сместа и я изсипваме в тавичка.
Печем в умерена фурна на 180градуса. Като се запече месото, заливаме с разбитите с кисело мляко яйца и връщаме във фурната, докато заливката хване червена коричка.
Необходими продукти
агнешко месо - 800 гр.
лозови листа Адела - 50 бр.
ориз - 1 ч.ч.
пресен лук - 2 вр.
копър - 1 вр.
магданоз - 1 вр.
джоджен - 1 вр.
черен пипер
червен пипер
олио - 80 мл.
зеленчуков бульон - 2-3 кубчета
кисело мляко -1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
сол -1 щипка
Приготвяне
Смиламе месото на кайма и го задушаваме с олиото и лука. Прибавяме ситно нарязаните лозови листа и объркваме сместа.
Като се поизпържи месото и омекнат лозовите листа, прибавяме изчистения и измит ориз. Заливаме с горещия бульон и оставяме да ври, докато омекне ориза.
Когато е почти сварен, прибавяме ситно нарязаните копър, магданоз джоджен, черния и червен пипер. Объркваме сместа и я изсипваме в тавичка.
Печем в умерена фурна на 180градуса. Като се запече месото, заливаме с разбитите с кисело мляко яйца и връщаме във фурната, докато заливката хване червена коричка.
петък, 13 април 2012 г.
Гъбена супа "Адела"
Нали днес е строг пост, за това ви предлагаме една много вкусна и брза рецепта за
Гъбена супа "Адела"
„Прост, като гъбено семе”, или „Прост, като гъбена супа”. Отговарят ли тези изрази на истината? Както повечето клишета и това за гъбената супа е напълно вярно. Гъбената супа е много лесна за приготвяне, а е много ароматна и е чудесно начало на обедното ви меню. За гъбената супа няма сезон, тя е винаги актуална и тъй като приготвянето ѝ отнема много малко време тя често присъства на трапезата. В България растат много различни екзотични ароматни гъби, които са много търсени по европейските пазари, но на българския пазар най-лесно може да се открият печурките. Печурките са също много ароматни и често използвани в кухнята за приготвяне на различни ястия и сосове. Печурките са и най-подходящия вид гъби за приготвяне на тази гъбена супа.
Необходимите продукти за Гъбена супа "Адела":
1. 1 буркан гъби Адела
2. 1 голям, или 2 малки моркова
3. 1 голяма, или 2 малки глави лук
4. резен, около 100 грама, целина
5. 1 кафена чаша бял ориз
5. ½ връзка магданоз
6. сол, черен пипер, олио
6 Порции
Необходимо време:
30-40 минути
Рецептата три стъпки:
1.
Измийте, почистете и нарежете моркова, лука и целината на дребно, след което изсипете нарязаните на дребно зеленчуци в сгорещеното олио и задушавате за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато.
2.
Нарязвате гъбите на ивици и ги добавяте към задушените зеленчуци. Задушавате и гъбите при непрекъснато бъркане за около 5 минути, след което добавяте сол (около една чаена лъжица) и 1,5 литър вода. Гъбената супа ври около 15-тина минути.
3.
Измития ориз добавяте към гъбената супа и варите до пълното му сваряване. Най-добре е да пробвате зрънцата ориз, оризът трябва да е напълно омекнал, защото в противен случай вашата гъбена супа ще хрупа.
Преди сервиране към супата добавяте и ситно нарязания магданоз, а по желание и черен пипер.
Рецептата на гъбена супа е изпълнена!
Благодарение на : http://www.supichka.com
Следете страхотните ни награди от тук! :)
Гъбена супа "Адела"
„Прост, като гъбено семе”, или „Прост, като гъбена супа”. Отговарят ли тези изрази на истината? Както повечето клишета и това за гъбената супа е напълно вярно. Гъбената супа е много лесна за приготвяне, а е много ароматна и е чудесно начало на обедното ви меню. За гъбената супа няма сезон, тя е винаги актуална и тъй като приготвянето ѝ отнема много малко време тя често присъства на трапезата. В България растат много различни екзотични ароматни гъби, които са много търсени по европейските пазари, но на българския пазар най-лесно може да се открият печурките. Печурките са също много ароматни и често използвани в кухнята за приготвяне на различни ястия и сосове. Печурките са и най-подходящия вид гъби за приготвяне на тази гъбена супа.
Необходимите продукти за Гъбена супа "Адела":
1. 1 буркан гъби Адела
2. 1 голям, или 2 малки моркова
3. 1 голяма, или 2 малки глави лук
4. резен, около 100 грама, целина
5. 1 кафена чаша бял ориз
5. ½ връзка магданоз
6. сол, черен пипер, олио
6 Порции
Необходимо време:
30-40 минути
Рецептата три стъпки:
1.
Измийте, почистете и нарежете моркова, лука и целината на дребно, след което изсипете нарязаните на дребно зеленчуци в сгорещеното олио и задушавате за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато.
2.
Нарязвате гъбите на ивици и ги добавяте към задушените зеленчуци. Задушавате и гъбите при непрекъснато бъркане за около 5 минути, след което добавяте сол (около една чаена лъжица) и 1,5 литър вода. Гъбената супа ври около 15-тина минути.
3.
Измития ориз добавяте към гъбената супа и варите до пълното му сваряване. Най-добре е да пробвате зрънцата ориз, оризът трябва да е напълно омекнал, защото в противен случай вашата гъбена супа ще хрупа.
Преди сервиране към супата добавяте и ситно нарязания магданоз, а по желание и черен пипер.
Рецептата на гъбена супа е изпълнена!
Благодарение на : http://www.supichka.com
Следете страхотните ни награди от тук! :)
петък, 6 април 2012 г.
Рецепта за Яйца Санта Фе
Рецепта за Яйца Санта Фе
Необходими продукти
* яйца - 8 големи, пресни
* люти чушки - Пукана шипка Адела
* прясно мляко - 1/2 ч.ч.
* сирене - 1 чаена чаша настъргано Чедър
* сол - на вкус
* червен пипер - 2 - 3 щипки
* босилек - пресен, няколко листа
Приготвяне на Яйца Санта Фе
Почистете лютите чушка от семките. Всички съставки за яйца Санта Фе се слагат в блендер и се пасират на ниска степен в продължение на минута.
Така приготвената смес се изсипва в леко намазнена тефлонова тава. Ястието се пече около 1 час в предварително загрята слаба фурна (на около 180-190 градуса). Поднася се топло.
Следете вкусните ни рецепти от тук ! :)
Необходими продукти
* яйца - 8 големи, пресни
* люти чушки - Пукана шипка Адела
* прясно мляко - 1/2 ч.ч.
* сирене - 1 чаена чаша настъргано Чедър
* сол - на вкус
* червен пипер - 2 - 3 щипки
* босилек - пресен, няколко листа
Приготвяне на Яйца Санта Фе
Почистете лютите чушка от семките. Всички съставки за яйца Санта Фе се слагат в блендер и се пасират на ниска степен в продължение на минута.
Така приготвената смес се изсипва в леко намазнена тефлонова тава. Ястието се пече около 1 час в предварително загрята слаба фурна (на около 180-190 градуса). Поднася се топло.
Следете вкусните ни рецепти от тук ! :)
четвъртък, 5 април 2012 г.
Пиле с грах и моркови
Пиле с грах и моркови
Продукти :
* 1 бр. (800 г) пиле
* 2-3 бр. (100 г) моркови
* 850 г грах от консерва Адела
* 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
* 1 ч.л. (5 г) червен пипер
* 1-2 глави лук
* магданоз
* черен пипер, сол
Приготвяне :
Пилето се нарязва на парчета и се изпържва леко в мазнината. В същата мазнина след изваждането му се прибавят последователно и се задушават ситно нарязаните лук и морковите, нарязани на кубчета. Когато омекнат морковите, се прибавят грахът, червеният пипер, черният пипер, 1 ч.ч. топла вода и месото. Ястието се посолява на вкус и се оставя да ври на тих огън до готовност. Преди свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Следете страхотните конкурси на Адела от тук ! :)
Продукти :
* 1 бр. (800 г) пиле
* 2-3 бр. (100 г) моркови
* 850 г грах от консерва Адела
* 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
* 1 ч.л. (5 г) червен пипер
* 1-2 глави лук
* магданоз
* черен пипер, сол
Приготвяне :
Пилето се нарязва на парчета и се изпържва леко в мазнината. В същата мазнина след изваждането му се прибавят последователно и се задушават ситно нарязаните лук и морковите, нарязани на кубчета. Когато омекнат морковите, се прибавят грахът, червеният пипер, черният пипер, 1 ч.ч. топла вода и месото. Ястието се посолява на вкус и се оставя да ври на тих огън до готовност. Преди свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Следете страхотните конкурси на Адела от тук ! :)
неделя, 1 април 2012 г.
Пилешки пържоли в сметанов сос и гъби Адела
Пилешки пържоли в сметанов сос и гъби Адела
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
пилешко месо - 4 - 5 пилешки пържоли
гъби Адела - 350 г
лук - 2 глави
чесън - 2 скилидки
сметана - около 300 мл течна
масло - 2 с.л. за пържене
магданоз - пресен, накълца
сол
черен пипер
майорана - 1 ч.л.
лимонов сок - 100 мл
ПРИГОТВЯНЕ:
Леко начукайте пилешките пържоли при нужда и добре ги овкусете с подправките.
Полейте ги с лимонов сок и ги оставете в похлупен съд да престоят 1 час.
Загрейте маслото след това в широк тиган и запържете равномерно пилешкото.
Извадете го и в същия тиган, като при нужда добавите малко олио, запържете накълцания лук и нарязаните гъби.
Щом хубаво омекнат, добавете накълцания чесън и магданоз. Разбъркайте и долейте сметаната.
Оставете да къкри, докато леко се посгъсти и добавете пилешките пържоли.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус и снемете от котлона.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
пилешко месо - 4 - 5 пилешки пържоли
гъби Адела - 350 г
лук - 2 глави
чесън - 2 скилидки
сметана - около 300 мл течна
масло - 2 с.л. за пържене
магданоз - пресен, накълца
сол
черен пипер
майорана - 1 ч.л.
лимонов сок - 100 мл
ПРИГОТВЯНЕ:
Леко начукайте пилешките пържоли при нужда и добре ги овкусете с подправките.
Полейте ги с лимонов сок и ги оставете в похлупен съд да престоят 1 час.
Загрейте маслото след това в широк тиган и запържете равномерно пилешкото.
Извадете го и в същия тиган, като при нужда добавите малко олио, запържете накълцания лук и нарязаните гъби.
Щом хубаво омекнат, добавете накълцания чесън и магданоз. Разбъркайте и долейте сметаната.
Оставете да къкри, докато леко се посгъсти и добавете пилешките пържоли.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус и снемете от котлона.
четвъртък, 29 март 2012 г.
Задушена царевица с масло и копър
Задушена царевица с масло и копър
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
царевица Адела - 300 г от консерва
масло - 50 г
копър - 1 с.л. накълцан
чесън - 2 скилидки
пармезан - настърган по желание
сол - на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Отцедете добре царевицата от течността й. Загрейте маслото в тиган и сипете царевицата.
Разбъркайте и задушете за няколко минути.
Добавете накълцания чесън и разбърквайте с дървена шпатула за още няколко минути.
Накрая объркайте царевицата с сол на вкус и копъра.
Снемете и поднесете с резен лимон и малко настърган пармезан по желание.
Следете нашите вкусни награди от тук ! :))
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
царевица Адела - 300 г от консерва
масло - 50 г
копър - 1 с.л. накълцан
чесън - 2 скилидки
пармезан - настърган по желание
сол - на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Отцедете добре царевицата от течността й. Загрейте маслото в тиган и сипете царевицата.
Разбъркайте и задушете за няколко минути.
Добавете накълцания чесън и разбърквайте с дървена шпатула за още няколко минути.
Накрая объркайте царевицата с сол на вкус и копъра.
Снемете и поднесете с резен лимон и малко настърган пармезан по желание.
Следете нашите вкусни награди от тук ! :))
Абонамент за:
Публикации (Atom)