вторник, 18 октомври 2011 г.

Пилешко фрикасе с гъби Адела и копър

Пилешко фрикасе с гъби и копър

Необходими продукти:
1 пиле
6–7 стръка копър
100 мл растителна сметана
50 г краве масло
200 г стерилизирани нарязани печурки Адела
зърна черен пипер на вкус
2 ч. л. сол
1 стрък целина
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 резена целина
3 моркова
5 с. л. брашно
Начин на приготвяне:

1. Пилето се почиства, a трътката и по-мазната част от кожата около нея се отстраняват.

2. Пилето се слага в тенджера с подсолена вода и след като кипне, се вари 30 минути заедно с морковите, резените целина, разрязания на две лук, чесъна, стръка целина и зърната черен пипер. Готовото пиле се почиства от кожата и костите, а бульонът се запазва.

3. В отделен съд се загрява маслото и в него се запържват гъбите до златисто. Поръсват се с брашното, разбъркват се и се дозапържват. Оставят се да се охладят за 2 минути, преди да се сипе бульонът, за да не стане брашното на бучки.

4. Наливат се 600 мл прецеден бульон, съдът се връща на огъня и се бърка, докато брашното се разтвори. Трябва да къкри около 5 минути, за да се уплътни.

5. Сварените моркови се нарязват на кръгчета и заедно с накълцания копър се слагат при гъбите. Сипва се сметаната, разбърква се и се оттегля от котлона.

6. В средата на порционна чиния се поставя от месото, залива се с фрикасето и се сервира.



Следете страницата ни във Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар