вторник, 18 октомври 2011 г.

Доматена супа с грах Адела и кокос по индийски

Доматена супа с грах и кокос по индийски

Необходими продукти:
4 домата
4 с. л. кокосови стърготини
20 г краве масло
2 дафинови листа
10 зърна копърово семе
1 ч. л. кимион
1 ч. л. смлян кориандър
2 люти чушки Адела
4 с. л. олио
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. сол
200 г грах Адела
Начин на приготвяне:

1. Доматите се почистват, разрязват се на две и се поставят в тенджера. Заливат се с 500 мл вода, посоляват се и след като се сварят за около 10 минути под капак, се намачкват.

2. Лукът и чесънът се наситняват, изпържват се до златисто в дълбок тиган със загрято олио и периодично се разбъркват.

3. Почиства се семето на лютите чушки и се наситняват. Добавят се при пържещите се зеленчуци малко преди те да се отстранят от котлона. Ароматизират се с кориандъра, кимиона, копъровото семе и дафиновите листа и след 10 секунди тиганът се отстранява от котлона.

4. Запържените зеленчуци се връщат на котлона и се поставя маслото. Оставя се да се разтопи, отстраняват се дафиновите листа и през цедка вътре се претриват намачканите домати. След това супата от тигана се прехвърля в тенджерата, в която са врели доматите.

5. Кокосовите стърготини се заливат с 1 к. ч. гореща вода и престояват 10 минути. През цедка течността се налива в супата и се добавя грахът. След като супата заври, котлонът се намалява. Оставя се да къкри под капак 20 минути.



Следете конкурсите ни във Фейсбук от тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар