вторник, 18 октомври 2011 г.

Лазаня с гъби Адела


Лазаня с гъби

Необходими продукти
кори за лазаня - 12 бр. (без предварителна обработка)
лук - 2 глави
чесън - 3-4 скилидки
моркови - 2 бр.
вода - 100 мл.
печурки Адела - 10 бр.
кайма - 500 гр.
домати от консерва - 500 гр.
кашкавал - 300 гр.
домати - 2 бр.
олио
сол
захар - 1 щипка
риган
босилек
черен пипер
масло - 60 гр.за сос Бешамел
брашно - 3 с.л. за соса
мляко - 700 мл. за соса


Приготвяне
Запържваме в дълбок тиган малко олио настърганите моркови, ситно нарязаният лук, нарязаните на филийки чесън и гъби, и водата. Като омекнат прибавяме и каймата и пържим докато стане на трохи. Добавяме доматите и подправяме със солта, щипката захар, черния пипер, босилека и ригана. Оставяме сместа да ври на тих огън докато леко се сгъсти.

В друг съд, за приготвяне на соса, разтапяме маслото и запържваме брашното до зачервяване, при непрекъснато бъркане прибавяме топлото мляко. Сосът се бърка докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер, по желание може да прибавим и малко настърган кашкавал и се сваля от огъня.

В намазнена тавичка слагаме ред кори върху него от доматеният сос и сос бешамел, повтаряме, като завършваме с кори върху които нареждаме нарязаните на филийки пресни домати и заливаме с обилно количество бешамел.

Поръсваме отгоре с настъргания кашкавал, покриваме тавичката с фолио и печем в предварително загрята фурна на 220-240 градуса за около 30 минути. След това махаме фолиото и връщаме ястието за десетина минути във фурната докато кашкавалът се запече.

Оставяме леко да истине за да се стегне. Добър апетит!
Следете рецептитр и конкурсите на Адела от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар