петък, 21 октомври 2011 г.

Свинско с грах


Необходими продукти
свинско месо – 1 кг
лук – 3-4 глави
домати – 1-2 червени или 2 с.л. доматено пюре
червен пипер – 1 ч.л.
сол
бульон – 500 мл
грах Адела – 1 и ½ кг (2 консерви)
домати – 4-5 червени
брашно – 1 с.л.
мазнина – за запържване

Приготвяне
Измийте свинското под студена вода и го нарежете на късове или порции. Запържете го в малко сгорещена мазнина. Прибавете накълцания на ситно лук и го запържете в мазнината, в която се е задушавало месото.

Лукът се пържи до лек загар и се прибавя 1-2 ситно нарязани домата или 2 с.л. доматено пюре. Разбърква се и се слага червения пипер. Към готовата запръжка се връща свинското и се залива с горещ бульон, посолява се и се оставя да се вари.

Когато месото е полусварено, се добавя почистеният грах. Това трябва да е около 20-25 минути преди ястието да е готово. Щом ястието заври с граха, се добавят накълцаните на кубчета 4-5 зрели домата.

Отделно брашното се запържва в 1 с.л. мазнина и се разрежда с малко сос от самото свинско с грах. Прибавя се към ястието и леко се разбърква. Така приготвеното свинско с грах може да се вари още около 8-10 минути на тих огън или да се изсипе в тава и да се изпече.



Следете вкусните ни конкурси от тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар