вторник, 18 октомври 2011 г.

Салата от печен лук с царевица Адела

Покрай суетенето за новия конкурс почти забравихме рецептата :)
Бон Апети от Адела със
Салата от печен лук с царевица

Необходими продукти:
2 глави бял кромид лук
2 с. л. оцет
8 с. л. олио
3 стръка копър
4-5 стръка магданоз
4 едри скилидки чесън
4-5 бр. печени червени чушки
1 консерва царевица Адела (200 г)
2 глави червен лук
1 ч. л. горчица
Начин на приготвяне:

1. Необелените скилидки чесън и нарязаният на колелца лук се изпичат върху скара или грил тиган. Лукът се запича по 5-8 минути от всяка страна.

2. В купа се смесват олиото, оцетът, горчицата и солта. Добавят се наситнените магданоз и копър, обеленият и счукан (скълцан) чесън.

3. Царевицата и нарязаните надребно чушки се поставят в купа и се овкусяват с дресинга. Лукът се подрежда в чиния и се поднася като канапе на овкусената салата.



Следете вкусните ни награди от тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар