вторник, 18 октомври 2011 г.

Боб по манастирски с пукана шипка Адела

Какво е Боб по манастирски без люта чушка? Барселона без Меси ? Кафе без кофеин ? :)
- А, бе все едно е там ама нещо му липсва :)

Боб по манастирски с пукана шипка Адела

Необходими продукти:
250-300 г зрял фасул
1 ч. л. сух магданоз (2-3 стръка пресен)
1 ч. л. джоджен
2-3 листа целина
50 мл олио
2-3 стерилизирани домата
3 печени червени чушки
1 глава кромид лук
1 морков
1 ч. л. сол
2-3 пукани шипки Адела
Начин на приготвяне:

1. Фасулът се накисва от вечерта, изплаква се и се залива с вода. Изчаква се да кипне, водата се изхвърля и се залива с 2 л студена вода. Слагат се нарязаните лук (наситно) и морков (на малки кубчета) и се вари, докато фасулът омекне.

2. Ако е нужно, в сварения фасул се долива гореща вода. Прибавят се олиото, нарязаните домати и чушки и се овкусява със солта. Вари се на тих огън около 20 минути и се овкусява с джоджена, магданоза и накълцаната целина.



Следете страничката ни във Фейсбук :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар