вторник, 18 октомври 2011 г.

Жулиен с гъби печурки Адела

Огладняхте ли ? :))
Жулиен с гъби печурки
Необходими продукти
печурки Адела - 400 гр.
кашкавал – 120 гр.
сметана – готварска 100 мл.
масло – 30 гр.
лук – 1/2 глава
сол
магданоз – 5 стръка
брашно - 1 с. л.
червен пипер
черен пипер

Приготвяне
Гъбите се нарязват на лентички. Запържват се заедно със ситно нарязания лук в предварително загрято масло, на силен огън до златисто, за 5 - 8 мин.
Брашното се размива със сметаната, посолява се. След това се налива в гъбите. Поръсва се с черен пипер.
Гъбите се разделят в малки глинени купички, поръсват се с кубчета кашкавал, поръсват се с черен пипер, пече се в предварително загрята фурнана 200 - 220 градуса, на горно печене около 10 мин. или докато се зачерви кашкавала.
След като са готови се поръсват с наситнен магданоз.
Последвай страничката на Адела с конкурси във Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар