вторник, 18 октомври 2011 г.

Лозови сарми

Да ви е сладко ! :)
Лозови сарми
Необходими продукти:
телешко месо – 130 гр.
олио – 20 гр.
лук – 1 глава
ориз - 12 гр.
яйца – 1 бр.
кисело мляко – 40 гр.
брашно – 1 с. л.
лозови листа Адела
магданоз
сол
Приготвяне:
Нарязаният на дребно лук се пържи. Прибавя се смляното месо, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черния пипер и нарязания на дребно магданоз.
С тази смес се правят сърмите, като с предварително попарените лозови листата се завиват сърмите.
Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.
Готовите сарми се заливат със сос, приготвен от яйцата, киселото мляко и брашното

.Следете страничката на Адела във Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар