вторник, 18 октомври 2011 г.

Грахова крем супа с кротони

Грахова крем супа с кротони
за 4 порции

Необходими продукти:
150 г грах от консерва Адела (замразен)
сол и смлян черен пипер на вкус
4 филии хляб тип „Резина“
1 ч. л. червен пипер
3 скилидки чесън
200 мл прясно мляко
4 с. л. краве масло
1 глава лук
200 г картофи
кълнове за украса
Начин на приготвяне:

1. Картофите и лукът се белят, измиват се, режат се на кубчета и се задушават в маслото за 4–5 минути.


2. Добавят се чесънът и грахът и се наливат 500 мл вода. Сместа се вари 15 минути. Долива се млякото, вари се още 10 минути и се овкусява със сол и черен пипер.


3. Всичко се пасира и се поднася с приготвените от хляба кротони, препечени до златисто и поръсени с червения пипер, и с кълнове.



Следете вкусните ни награди и конкурси от тук. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар