Киш от праз и гъби
Необходими продукти:
125 г брашно
4 с. л. кисело мляко
400 г прясно мляко
2 яйца
250 г гъби Адела
500 г праз
1 ч. л. сол
1 пакетче мая
1 яйце
75 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Брашното се загрява във фурна, а маята се разтваря в топла вода. Омесва се меко тесто от брашно, яйце, мая и сол. Прибавя се маслото и се оставя да втаса.
2. В съд за варене на пара за 10 минути се поставя нарязаният на парчета праз, след което за още 15 минути се прибавят гъбите.
3. От тестото се разточва кора и се поставя в кръгла тава, така че да покрива и стените. Разпределят се празът и гъбите.
4. Яйцата и млякото се разбиват. Овкусяват се и се изливат в тавата.
5. Кишът се пече 20 минути във фурна при температура 220 градуса, след което температурата се намалява на 160 градуса и се пече още 15-20 минути. Разрязва се на порционни парчета и се сервира.
Следете вкусните ни награди от тук ! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар