Пиле с бели сирена в лозови листа по гръцки
Необходими продукти:
2 бр. пилешко филе
1 ч. л. риган
1 ч. л. босилек
2 с. л. магданоз
4 с. л. зехтин
1/2 буркан стерилизирани домати
1/2 ч. л. босилек
1/2 ч. л. риган
1 с. л. нарязан магданоз
1 белтък
100 г сирене "Дунавия"
100 г козе сирене
100 г овче сирене
3-4 с. л. зехтин
10-15 стерилизирани лозови листа Aдела
1 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
1. Филето се разрязва, така че да се разгърне добре и да се получи шницел.
2. В подходяща купа се смесват трите сирена, белтъкът и подправките за плънката и се разбъркват добре.
3. Лозовите листа се разстилат в готварско алуминиево фолио. В тях се слага месото, а върху него – плънката от сирене. Навива се на руло, а краищата се увиват като бонбонче.
4. Рулцата се слагат в тава. Налива се зехтинът и малко от саламурата на лозовите листа и се пече 20-30 минути в умерено загрята фурна (при температура 180 градуса). Оставя се да се охлади, след което фолиото се отстранява.
5. Доматите се пасират, след това се подправят със зехтин, магданоз, босилек, риган и захар. Сосът се кипва за 5 минути. Сармите се разрязват и се слагат в порционни чинии. Гарнират се с картофено пюре и се украсяват с доматения сос.
Следете вкусните ни награди от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар