Пиле "Генерал Зоу"
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
1 стрък чесън
1 с. л. олио
1/2 ч. л. захар
2 с. л. тъмен соев сос
2 с. л. винен оцет
2 резена джинджифилов корен
1 ч. ч. олио
1 яйце
2 с. л. пшенично нишесте
2 люти чушки Адела
Начин на приготвяне:
1. Джинджифилът се почиства, нарязва се надребно и се добавят оцетът, соевият сос и захарта.
2. Нишестето и яйцето се разбиват и в тях се поставя нарязаното на едри парчета месо. Оставя се да се напои добре.
3. В китайски тиган се загрява олиото, изсипва се месото и се пържи на силен огън. Щом късчетата хванат лека коричка, се разбъркват, така че да се отделят едно от друго. Когато са готови, се изваждат с решетеста лъжица, за да се отцедят добре от мазнината.
4. Чесънът се нарязва надребно и се изсипва при джинджифиловия сос, като се налива и малко вода.
5. В измития тиган се слага 1 с. л. олио, налива се сосът, прибавят се лютите чушки и се загрява. Когато кипне, се слага месото и се задушава 1–2 минути.
Следете вкусните ни награди от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар