Доматена супа с грах и кокос по индийски
Необходими продукти:
4 домата
4 с. л. кокосови стърготини
20 г краве масло
2 дафинови листа
10 зърна копърово семе
1 ч. л. кимион
1 ч. л. смлян кориандър
2 люти чушки Адела
4 с. л. олио
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. сол
200 г грах Адела
Начин на приготвяне:
1. Доматите се почистват, разрязват се на две и се поставят в тенджера. Заливат се с 500 мл вода, посоляват се и след като се сварят за около 10 минути под капак, се намачкват.
2. Лукът и чесънът се наситняват, изпържват се до златисто в дълбок тиган със загрято олио и периодично се разбъркват.
3. Почиства се семето на лютите чушки и се наситняват. Добавят се при пържещите се зеленчуци малко преди те да се отстранят от котлона. Ароматизират се с кориандъра, кимиона, копъровото семе и дафиновите листа и след 10 секунди тиганът се отстранява от котлона.
4. Запържените зеленчуци се връщат на котлона и се поставя маслото. Оставя се да се разтопи, отстраняват се дафиновите листа и през цедка вътре се претриват намачканите домати. След това супата от тигана се прехвърля в тенджерата, в която са врели доматите.
5. Кокосовите стърготини се заливат с 1 к. ч. гореща вода и престояват 10 минути. През цедка течността се налива в супата и се добавя грахът. След като супата заври, котлонът се намалява. Оставя се да къкри под капак 20 минути.
Следете конкурсите ни във Фейсбук от тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар