Кюфтета с гъби, грах и царевичка
Необходими продукти
кайма - 500 г
гъби Адела - 250-300 г.
кисели краставички - 2-3 броя
лук - 1 глава
чушки - 1 брой, зелена или червена
яйца - 2 броя
сол - на вкус
черен пипер
кимион - 1/2 ч.л.
индийско орехче - 2 щипки
Грах и Царевица Адела за гарнитурата
Приготвяне
Накълцайте лука и го запържете леко в малко мазнина заедно с нарязаните по-наситно гъби. Щом омекнат добавете наситнената чушка, овкусете с подправки и махнете от котлона.
Оставете леко да се охлади и разбъркайте сместа с нарязаните на възможно най-тънки ленти кисели краставички, каймата, яйцата и подправки.
Омесете кайамта добре, оформете кръгли кюфтенца, оваляйте ги в брашно и ги изпържете равномерно в сгорещено олио. По желание може да ги опечете в тава във фурната. Поднесете с гарнитура от грах и царевица.
Следете страничката на Адела във фейсбук
Няма коментари:
Публикуване на коментар