вторник, 18 октомври 2011 г.

Рибена чорба "Помпата"

Нали сме на тема "Люто", а и е лято и рибарите ловят ли ловят :) Решихме да ви предложим Рибена чорба "Помпата" , за рецепта тази седмица :)
Добър Апетит от Адела !

Необходими продукти:
3 кг риба (мряна, сом, чига)
3 яйца
3 с. л. сол
1 ч. ч. oлио
1 връзка девесил
2 глави лук
3-4 люти чушки Адела
3-4 картофа
4 домата
4 моркова
3 л вода
1 с. л. оцет
Начин на приготвяне:

1. Водата се кипва и в нея се слагат картофите (цели) и нарязаните наситно моркови и лук. Посолява се, налива се олиото и се оставя да ври около 30 минути.

2. След това картофите се изваждат, а в чорбата се добавят нарязаните надребно домати. Картофите се пасират и се връщат в тенджерата, за да придадат гъстота на супата.

3. Рибата се нарязва на едри парчета и се прибавя към останалите продукти. Накрая се поръсва нарязаният наедро девесил, слагат се лютите чушки и се вари още 10 минути. След това се сваля от огъня и се оставя малко да се охлади.

4. Яйцата се разбиват заедно с 1 с. л. оцет. Леко охладената супа се застройва, разбърква се и е готова за сервиране.

5. Съвет: За да стане наистина хубава рибената чорба, рибарите препоръчват да се използват поне 7-8 различни вида риба.



Следете вкусните ни награди от тук. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар